CUSTOMER SUCCESS ADVISOR FÖR SVENSKA KOMMUNER

Om stillingen

Du blir en del av vårt nordiska team och får ansvar för att hjälpa svenska kommuner med en framgångsrik implementering av våra digitala verktyg och tjänster. Du är med i hela processen, och från och med att samarbetsavtalet är underskrivet är du kommunens primära kontakt och sparringpartner. Du ger rådgivning om strategi, planering och

kommunikation, och när processen är igång är det du som tränar kommunens medarbetare, evaluerar resultat och föreslår justeringar av planerna.


Den rätta kandidaten…

  • Har ingående kännedom om det kommunala området i Sverige
  • Har arbetat med implementering av interventioner eller digitala lösningar
  • Talar och skriver perfekt svenska
  • Kan vara på kontoret, norr om Köpenhamn minst en gång i veckan
  • Arbetar strukturerat, har god känsla för detaljer och är bra på att systematisera sitt arbete


Vi erbjuder en konkurrenskraftig lön, mycket frihet och en dynamisk miljö, där alla brinner för att göra en skillnad för familjer och barn som påverkas av en skilsmässa eller separation.


Beskrivning av verksamheten

SES is a fast-growing health tech company, founded by researchers from The University of Copenhagen. We provide evidence-based digital services for families affected by divorce or breakup and tools for professionals in the family field. Thousands of families in Denmark, Iceland and Sweden already benefit from our award-winning products, which are delivered as Software-as-a-Service.

Apply for the position

CUSTOMER SUCCESS ADVISOR FÖR SVENSKA KOMMUNER